Vana-aastaõhtuks valmistasime ühe hää pika poisi. Noh sellise ikka sellele õhtule kohase. Osaliselt matkisime retsepti juures ühte saadet, osaliselt mõtlesime ise välja, aga igal juhul läheb see korduvalt kordamisele. Maitselt hea kerge ja mõnusalt ka hapukas.
Koostisosad:
450g kalkunihakkliha
400g sea- ja veisehakkliha (50-50, puhas segu)
1 muna
1 sibul
pool klaasikest kaerahelbeid veega
sool-pipar
tšillipulber
paprikapulber
küüslaugupulber
paar peotäit jõhvikaid
peale katteks sobis hästi ananassiglasuur
Valmistamine:
Pane mõlemad hakklihad suurde kaussi, lisa hakitud sibul ja toores muna. Pane poolde klaasi vette pisut kaerahelbeid ja lase natukene paisuda ning lisa ka need hakklihale. Maitsesta soola, pipra, tšillipulbri ja küüslaugupulbriga. Sega hoolikalt. Lisa paar peotäis jõhvikaid ja sega hoolikalt.
Kummuta hakklihataigen vormi (või mätsi pikkpoiss valmis ahjuplaadile). Määri pealt õhukese kihi ananassiglasuuriga. Kata fooliumiga ja küpseta umbes 200 kraadi juures üle poole tunni kindlasti (kuniks hakkab pealt valget “mahla” välja ajama). Enne lõppu võid eemaldada ka fooliumi, siis läheb poiss ilusasti pealt jumekaks.
Serveeri mõne hea salati või ahjujuurikatega.
Ka teisel päeval oli see superhea ja mahlane – lõikasin viiludeks (täiesti hästi viilutatav ja saab ka süüa näiteks leiva peal) ja panin ahjuvormi ja sutskasin ahju sooja.
