Lambapraad küüslaugu ja rosmariiniga

Sellel aastal vahetas lammas jõululaual sea välja. Peaks mainima, et üks parimaid praade, mida üldse oleme saanud. Lihtsalt suussulav ja maitserikas.

Koostisosad:

lambakints

rosmariin

küüslauk

sool

pipar

punane vein

Valmistamine:

Päev-paar enne küpsetamist eemalda lambakintsult kelmed ja liigne rasv. Surka noa otsaga lamba sisse väikesed augukesed ja piki see rosmariini oksakeste ja küüslaugu tükkidega. Rapsuta korralikult üle meresoolaga ja jäta see fooliumiga kaetult jahedasse marineeruma.

IMG_0524

Küpsetamise päeval lase lihal kõigepealt toatemperatuurini tõusta. Siis eemalda foolium ja rapsuta ta üle värkselt jahvatatud musta pipraga.

Soojenda ahi maksimumini (meil u 250 kraadi) ja hoia loomakest u 15 min selle temperatuuri juures, siis keera ahi umbes 200 kraadi peale ja vaja ahjunõusse lamba alla üle poole pudeli korralikku veini. Lase veinil kuumaks minna ja kasta lammast. Jätka lamba kastmisega iga 15 minuti tagant. Kui vein keeb ära, siis lisa pannile kuuma vett. Umbes pool tundi enne ahjust välja võtmist alanda temperatuur 180 kraadi juurde. Jätka kastmist!

Lammas tahab ahjus olla umbes 1,5 – 2h. Muidugi olenevalt suurusest. Meil oli umbes 2,5-3kg tükk ja umbes nii kaua oli see ka ahjus. :)

Pärast ahjust välja vinnamist lase lihal 20 minutit seista, et mahlad taas keskele läheks.

Lase hääl maista!

IMG_0552

Leave a Reply