Kursusel õppisime teha šnitslit. Igaks juhuks panen retsepti ka siia, kui kunagi peaks tekkima vajadus selle järgi.
Koostisosad:
300 g sea välisfileed
2 muna
5 saiaviilu
õli
võid
soola ja musta pipart
serveerimiseks sidrunit ja peterselli
Valmistamine:
Küpseta saiaviilud 150 kraadises ahjus krõbedaks ja purusta köögikombainis peeneks. Lõika seafileest umbes sentimeetri paksused viilud ning vasarada hästi õhukeseks. Maitsesta pipraga.
Klopi munad sügavas taldrikus lahti ja maitsesta need soolaga.
Alusta praadimist nii, et kõigepealt paneeri õhukesed lihaviilud jahus, seejärel kasta ükshaaval munasse ja siis riivsaia. Prae mõõdukal kuumuses või ja õlisegus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Peale igat praadimist puhasta pann ja pane uus rasvaine.
Serveeri sidrunilõikudega, mis liha maitset mahendab. Raputa peale hakitud peterselli.
