Kalkuni-segahakkliha pikkpoiss jõhvikatega

Vana-aastaõhtuks valmistasime ühe hää pika poisi. Noh sellise ikka sellele õhtule kohase. Osaliselt matkisime retsepti juures ühte saadet, osaliselt mõtlesime ise välja, aga igal juhul läheb see korduvalt kordamisele. Maitselt  hea kerge ja mõnusalt ka hapukas.

Koostisosad:

450g kalkunihakkliha

400g sea- ja veisehakkliha (50-50, puhas segu)

1 muna

1 sibul

pool klaasikest kaerahelbeid veega

sool-pipar

tšillipulber

paprikapulber

küüslaugupulber

paar peotäit jõhvikaid

peale katteks sobis hästi ananassiglasuur

Valmistamine:

Pane mõlemad hakklihad suurde kaussi, lisa hakitud sibul ja toores muna. Pane poolde klaasi vette pisut kaerahelbeid ja lase natukene paisuda ning lisa ka need hakklihale. Maitsesta soola, pipra, tšillipulbri ja küüslaugupulbriga. Sega hoolikalt. Lisa paar peotäis jõhvikaid ja sega hoolikalt.

Kummuta hakklihataigen vormi (või mätsi pikkpoiss valmis ahjuplaadile). Määri pealt õhukese kihi ananassiglasuuriga. Kata fooliumiga ja küpseta umbes 200 kraadi juures üle poole tunni kindlasti (kuniks hakkab pealt valget “mahla” välja ajama). Enne lõppu võid eemaldada ka fooliumi, siis läheb poiss ilusasti pealt jumekaks.

Serveeri mõne hea salati või ahjujuurikatega.

Ka teisel päeval oli see superhea ja mahlane – lõikasin viiludeks (täiesti hästi viilutatav ja saab ka süüa näiteks leiva peal) ja panin ahjuvormi ja sutskasin ahju sooja.

IMG_0572

Leave a Reply