Jõulukook

IMG_0556
See lihtne koogike on meie pere üks viimase paari aasta jõulutraditsioonidest. Eelmine aasta asendasime selle küll piparkoogise tiramisuga, aga see oli jõulusöögi lõpuks väga raske.
Koostisosad:
2 pakki piparkoogitainast
isetehtud jõhvika toormoos
u 400 ml vahukoort
mandariine
suhkrut
vaniljesuhkrut
 
Valmistamine:
Küpseta 2 ahjuplaadi suurust piparkooki. Kui need on tahenenud, siis tõsta üks plaat serveerimisalusele. Kata plaat veega segatud jõhvika toormoosiga. See toormoos peaks olema ise tehtud ja kindlasti mitte ülimagus. Veega tuleb see lahjendada sellepärast, et siis imbub moos paremini piparkoogi sisse. Üldiselt ei tasuks immutamisel moosi ja veega koonerdada.
Pane peale teine piparkoogiplaat. Immuta ka see pealt moosi ja vee seguga. Jäta kook jahedasse kohta mitmeks tunniks seisma.
Siis.. kõigepealt katsu järgi, kas kook on pehme. Vahusta vahukoor vähese suhkru ja vahukoorega ning kata sellega kogu kook. Kaunista mandariinitükkide ja piparkoogipuruga. Serveeri hea musta kohviga.
Mulle meeldib see kook tegelikult alles järgmisel päeval (ettevaatust, vahukoorega kook peaks seisma külmas), siis on maitsed eriti hästi imbunud.

Leave a Reply