Indiapärane kanafilee

Tänaseks õhtusöögiks oli indiapärane kanafilee. Eriliselt hea seestsoojendav vürtsikas roog sellisel jahedal ja vihma lubaval õhtul.

Koostisosad:

2 väikest sibulat
2-3 küüslauguküünt
1 spl oliivõli
6 dl basmati riisi
1 spl kurkumit
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl koriandrit
1 tl vürtsköömneid
1 tl kardemoni
8 kanafileed (umbes 1 kilo)
2 tl soola
1/2 tl cayenne’i pipart
1 dl rosinaid
1 l aedviljapuljongit (kuubikust)

Serveerimiseks maitsestamata jogurtit.

Valmistamine:

Võta ahjuvorm. Sea ahi 200 kraadi juurde sooja.
Koori ja haki sibulad ning küüslauguküüned. Määri vormi põhi õliga ning pane sinna sibul ja küüslauk ning riis. Lisa maitseained (peale soola ja cayenne’i pipra). Tükelda kanafileed väiksemateks tükkideks ning maitsesta need soola ja cayenne’i pipraga. Aseta kanafileed riisi peale. Puista üle rosinatega ja vala peale puljong.

Pane peale kas kaas või hõbepaber ning aseta vorm ahju alaossa restile. Küpseta 200 kraadi juures umbes tund aega. Kui vormi välja võtad, kontrolli, et kana oleks täielikult läbi küpsenud, nii et lihamahl on läbipaistev, mitte rosakas.

Serveeri maitsetamata jogurti ja jääsalati ribadega.

Leave a Reply