Veel üks pavlova..

Pisut erinev retsept olemasolevast. Arvan, et jään nüüd selle uue retsepti juurde, sest see on parim pavlova, mis ma saanud olen. Tegelikult tegin korraga lausa kaks pavlovat, sest oli vanaema sünnipäev ning oli vaja kõvasti tähistada. :)

Koostisosad:

6 munavalget

~250 g suhkrut

1 tl vaniljet

3 tl maisitärklist

2 tl valget veiniäädikat

Peale:

suur pakk vahukoort

1 tl vaniljet

mustikaid-punaseid sõstraid (või mida hing ihaldab)

Valmistamine:

Koksi munad ja pane munavalged puhtasse kuiva kaussi. Lisa sinna näpuotsaga soola. Vahusta munavalgeid kuniks tekivad pehmed tipud. Nüüd hakka lusikas haaval sisse mikerdama suhkrut. Samas lisa ka vanilje. Kui suhkur on mikserdatud ja munavalged on tugevas valges läikivas vahus, siis pane mikser ära. Lisa segule maisitärklis ja veiniäädikas ning sega lusikaga ettevaatlikult segamini.

Kummuta segu ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi sellest ilus ümmargune paks koogipõhi. (Nipp, et paber koledamal kombel ei liiguks, tegin sama pavlovaseguse lusikaga tutsu teisele poole paberit, et see plaadi külge kinni kleepuks. Kõrbema see ei lähe!)

Pane kook eelsoojendatud 160 kraadisesse ahju ja keera koheselt ahi 120 kraadi juurde ning lase koogil küpseda 1,5 tundi. Ära vahepeal ust ava!!! Minul oli ahjus korraga kaks pavlovat, seega kasutasin pöördõhku ja pikendasin 5-10 minutit küpsemisaega.

Kui küpsetusaeg on läbi, tee ahjuuks irvakile ja lase tal vähemalt 4 tundi koos ahjuga jahtuda. (Mina tegin põhja valmis eelneval õhtul ja jätsingi selle avatud uksega ööseks ahju.) Kui kook pealt praguneb, siis see näitab, et kõik on korras. Pavlova peab tulema pealt krõbe ja murenev, aga seest pisut nätkse ja vahuline nagu vahukomm.

Kaunistamiseks mikserda vahukoor koos vaniljega vahuks. (mina suhkrut ei lisanud, sest põhi on juba piisavalt magus, aga suurematel magusasõpradel võib siin ka suhkrut vaja minna).

Vahetult enne serveerimist kummuta vahukoor pavlova põhjale ja jaota see ühtlaselt. Lisa peale hapukaid marju – seekord siis värselt põõsast tulnud punased sõstrad ning maruhead mustikad.

Serveeri koos musta kohviga.

Leave a Reply