Suvemarjane pavlova

Eilse suure pidupäeva puhul ärkasin varavalges ja küpstasin ühe suure uhke pavlova. Kaunistasin suvemaiguga metsmaasikate, mustikate ja punasaste sõstardega.

Koostisosad:

10 munavalget
soola
5dl suhkrut
4tl maisitärklist
4 tl vanillsuhkrut
2 tl valge veini äädikat

Valmistamine:

Mikserda munavalged soolaga poolpehmeks vahuks, lisa suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanillsuhkur ning vahusta veel. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile ja silu pealt ühtlaseks.

Pane 160-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit. Alanda kuumus 110 kraadini ja küpseta tund aega. Lülita ahi välja ja jäta kook tunnikeseks kinnise uksega ahju. Seejärel ava ahjuuks irvakile ja lase üleöö jahtuda.

Kata pealt vahustatud koorega (ilma suhkruta) ja meelepäraste marjadega.

Leave a Reply