Seenehulludele kohaselt tuleb vähemalt kord kukeseene hooaja jooksul teha kukeseenekastet. Seekord tegime klassikalise kastme asemel pisut teistsugust, mis tuli väga maitsev ning kosutas hästi seeneliste väsinud konte.
Koostisosad:
kukeseened
sibul
või
tomatid
1 tops merevaiku
piima
tilli
Valmistamine:
Mine metsa ja korja üks pannijagu kukeseeni. Puhasta need ja tee suuremad seened pisut väiksemaks. Tükelda sibul ning kuumuta võiga klaasjaks. Seejärel lisa seened ning prae seeni kuni need suurema osa oma veest kaotavad. Seejärel lisa paar tükeldatud värsket tomatit ning prae kergelt. Nüüd lisa kastmejagu piima ning topsitäis vanad head merevaiku. Sega läbi ning lase paar minutit keeda, kuni kaste pisut pakseneb. Serveerimiseks raputa peale hakitud värsket tilli või rohelisi sibulapealseid. Serveeri koos värske kartuli ja hea salatiga.