Röstjaanalind.. mitte biif.. :)

Talvel õnnestus kokakursusel esimest korda elus küpsetada jaanalindu ning seda ka mekkida. Maitseb hmm.. täpselt nagu jaanalind. No vot ei oskagi seda maitset teistmoodi kirjeldada. Igal juhul, kellel on võimalust ja pealehakkamist, siis soovitan soojalt proovida. Ja just nimelt soojalt.

Aluseks klassikalise röstbiifi retsept.

Koostisosad:

 

1,2 – 1,5 kilone jaanalinnufilee

(3 – 4 spl meelepärast maitseainesegu

1 spl vedelat mett

4 spl õli)

värskelt jahvatatud pipart

soola

 

Valmistamine:

 

Hõõru liha kokku maitseaine, õli ja mee seguga (või lihtsalt soola ja pipraga). Lase maitsetuda min pool tundi. Kuumuta ahi 230 kraadini.

Pane küpsetusplaadile foolium, mis oleks nii suur, et saad liha sellesse keerata peale küpsetamist. Tõsta lihakäntsakas fooliumile, kontrolli, et see oleks pealt õline ja tõsta ahju ning küpseta 15-20 min. (jaanalinnaliha sisetemperatuur 55 kraadi). Tõsta liha ahjust ning kata fooliumiga. Serveeri u 15 minuti pärast (liha peab seisma, et mahlad sisse läheks).

 

(Pardiprae sisetemperatuur 63-65 kraadi, veis 65-70 kraadi.)

 

Leave a Reply