Panna Cotta

Klassikaline kooremaius itaaliamaalt.

 

 

Koostisosad (u 3 portsu):

 

2 dl piima

3 dl vahukoort

80 g toorsuhkrut

1 vaniljekaun

2,5 želatiinilehte

 

Valmistamine:

 

Aseta želatiinilehed külma vette punduma.

Nüüd ühenda piimatooted ja lisa vaniljekaunast eemaldatud seemned ja seesamune poolitatud vaniljekaun. Lisa suhkur ning  kuumuta segades kuni suhkur on lahustunud. Siis eemalda tulelt ning jäta u viieks minutiks maitsestuma. Sega aeg-ajalt, et pinnale ei tekiks nahka. Nüüd eemalda vaniljekaun ja kurna segu läbi sõela. Kuumuta segu veelkord keemiseni. Eemalda uuesti tulelt ning lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed ning sega kuni need lahustuvad. Jäta segu jahtuma ja sega aeg-ajalt, et vältida vaniljeseemnete põhja vajumist. Kui želatiin hakkab tarretuma, siis vala segu serveerimisnõudesse ja hoia neid söömiseni külmikus.

Leave a Reply