Kalkunirull puuvilja täidisega ja ürdi kattega

Väga hea kalkuniroog!

Koostisosad:

(12-le)

1,2 kg kalkunifileed

Täidis:

50 g võid

12 kuivatatud ploomi

12 kuivatatud aprikoosi

1 sibul

12 kreeka pähklit

sörts veiniäädikat

Kate:

Ürte (basiilik, petersell, estragon jne)

6 spl kreeka pähkleid

60 g parmesani

~1/2 dl oliivõli

Valmistamine:

Purusta ürdid kuubikuteks lõigatud parmesaniga ning pähklitega. Lisa pisut oliivõli.

Lõika kalkunifileed võrdse paksusega portsjoniteks ja vasarda toidukile vahel õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele. Nüüd haki aporikoosid, ploomid, pähklid ja sibulad peeneks. Sulata potis või pannil või ja lisa hakitud asjad sinna. Kuumuta kuni sibul on pehme ning seejärel lisa sörts veiniäädikat ja kuumuta kiirelt läbi.

Kata kalkunifilee täidesega ja keera rulli ning pane ahjuvormi. Kata rullid ürdikattega ning küpseta fooliumi all 160 kraadi juures umbes 20 minutit.

Leave a Reply