Väga hea kalkuniroog!
Koostisosad:
(12-le)
1,2 kg kalkunifileed
Täidis:
50 g võid
12 kuivatatud ploomi
12 kuivatatud aprikoosi
1 sibul
12 kreeka pähklit
sörts veiniäädikat
Kate:
Ürte (basiilik, petersell, estragon jne)
6 spl kreeka pähkleid
60 g parmesani
~1/2 dl oliivõli
Valmistamine:
Purusta ürdid kuubikuteks lõigatud parmesaniga ning pähklitega. Lisa pisut oliivõli.
Lõika kalkunifileed võrdse paksusega portsjoniteks ja vasarda toidukile vahel õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele. Nüüd haki aporikoosid, ploomid, pähklid ja sibulad peeneks. Sulata potis või pannil või ja lisa hakitud asjad sinna. Kuumuta kuni sibul on pehme ning seejärel lisa sörts veiniäädikat ja kuumuta kiirelt läbi.
Kata kalkunifilee täidesega ja keera rulli ning pane ahjuvormi. Kata rullid ürdikattega ning küpseta fooliumi all 160 kraadi juures umbes 20 minutit.