Ia sõbranna Anu eriti laisk õunakook,

See on nüüd koogikene, mis võib tunduda rohkem vormina, kuid teda annab ilusasti lõigata ja lusikaga süüa. Minu viimase aja kindel lemmik ja teen seda arvatavasti veel.

Koostisosad:

pool pakki Vilma tordipulbrit

häid kodumaiseid õunapoisse

riivleiba

suhkrut

kaneeli

võitükikesi


Valmistamine:

Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile tordipulbrit nii, et põhi on kaetud, aga ei oleks eriti paksult. Kummuta pulbrile ohtralt õunalõike. Mida rohkem, seda parem.

Seejärel tuleb lõdva randmega kaneeli ja mitte nii lõdva randmega suhkrut. Viimast siis siiski vastavalt õunte olemusele ja maitsemeeltele. Selle peale kitsas kiht riivleiba ja koogipulbrit. Selliseid kihte võib olla üks või siis mõni veel, noh vastavalt isule ja soovidele ja laiskusele. Minul läks tordipulbrit pool pakikest, aga see sõltub vast plaadist/vormist. Ahjah, peale veel paar tükikest võid.

Küpsetada 220 kraadi juures heal juhul pool tundi või kuniks kook näikse söödav.

Juurde võib lisada vaniljejäätist või miskit säärast, aga ilma selleta oli ka superhea ja suur plaaditäis haihtus märkamatult.

Leave a Reply