Kodune kohupiimatort aprikoosidega

Tegime selle koogi värskete aprikooside puudumisega värskete virsikutega, kuid kahjuks läks asi natukene untsu. Noh, süüa kõlbab ja söödi ära ka, aga liialt lääge ja mitte just meie pere maitse Aga vead siis kõigepealt:

* virsikud olid pisut liialt magusad ja kohupiim ning muretaigen nõudis enda vahele just midagi hapukamat

* kasutasime poe taignet, mis oli koogi jaoks pisut liialt magus ja domineeris

* pärast kohupiimakatte tegemist selgus, et kohupiim oli juba ise magus, nii et kogu see kate tuli ka pisut palju magus

Järgmine kord teeks ise taigna, kasutaks aprikooside/virsikute vahel üldsegi ananassi ja kohupiimaga võtaks ka miskit ette. :)

Koostisosad:

Põhi:

100g võid

50g suhkrut

1 muna

225 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

soola

Kate:

1/2 l purk aprikoosikompotti või värkseid aprikoose või muid puuvilju

100g 35%-list rõõska koort

150 g kohupiima

2 spl suhkrut

1/2 tl vaniljet

2 spl kartulijahu

1 muna

riivsaia või küpsisepuru

Valmistamine:

Või vahustatakse suhkruga, lisatakse muna ja küpsetuspulbri ning soolaga segatud jahu. Taignaga kaetakse küpsetusvormi põhi ja servad õhukese kihiga. Põhi pannakse korraks ahju, et ta taheneks, seejärel puistatakse peale veidi küpsisepuru või riivsai. Selle peale jaotatakse ühtlase kihina puuviljad.

Koor vahustatakse suhkruga ning segatakse juurde kohupiim, kartulijahu, maitseaine ja munarebu. Munavalge lisatakse vahustatult. Sega kallatakse ettevaatlikult puuviljadele. Küpsetatakse ahju alaosas 175 kraadi juures umbes 50 minutit. Serveerida jahtunult.

Leave a Reply