Sidrunisutsuga rukkileiva-ricottavorm

Külmkappi oli siginenud kaks pakki ricottat ning lausa karjusid, et nendest miskit head ja paremat tehtaks. Armastan kohupiima ja rukkileiva kooslust, seega improvissisin miskit sellist. Ja tulemus oli superhea.

Koostisosad suure vormi jaoks:

2 pakki ricottat

pool musta rukkileiba (seekord oli tavaline Fazeri must)

3 muna

poole sidruni mahl ja pisut sidrunikoort

suhkrut

vaniljesuhkrut


Valmistamine:

Võta ahjuvorm ja määri see võiga. Pudista leib vormi põhja tükikesteks ja suru õrnalt kokku. Haara kauss, sinna poeta mõlemad ricottad. Sega juurde kolm muna, teelusikas vaniljesuhkrut ja tunde järgi tavalist suhkrut. Pigista segusse poole sidruni mahl ja kraabi natukene sidrunikoort maitseks juurde. Sutska vorm 200 kraadi juurde ahju, kuniks see võtab kollaka välimuse.

Serveeri jahtunult näitkes hapukama maasika toormoosiga.

Leave a Reply