Räimerullid tomatiteki all

Tänaseks õhtuks oli laual järjekordne improvisatsioonroog kalast. Et Rimis oli müügil üliilusad puhastatud räimefileed, siis ei saanud neid kuidagi ostmata jätta. Ja, mis sobib räimedega veel paremini kui tomatid? Mitte miski! Ja üks on kindel – see söök läheb kordamisele! :)

Retsept on suhteliselt üldsõnaline – täpseid koguseid ma ei tea anda.

Koostisosad:

1kg puhastatud räimefileesid

800g purustatud tomateid (kaks 400g purki)

1 suur sibul

punast veini (sidrunimahla/veiniäädikat)

maitseaineid: soola, valget ja musta pipart, paprikapulbrit, tšillipulbrit, kuivatatud tüümiani, küüslaugusoola.

Valmistamine:

Määri ahjuvorm oliivõliga. Keera räimefileed nahk sissepoole rullikesteks ja lao vormi põhja. Raputa õrnalt üle soola ja valge pipraga ning jätaks natukeseks maitsestuma.

Sellal tükelda sibul ja kuumuta törtsus oliivõlis klaasjaks. Siis lisa sibulale purustatud tomatid ja lase podisema. Vala tunde järgi juurde pisut head punast veini (selle võid asendada mõne muu hapuka ollusega nagu näiteks sidrunimahl või veiniäädikas). Maitsesta segu soola, musta pipra, tšillipipra, küüslaugusoola, paprikapulbri ja kuivatatud tüümiani puruga. Lase veel korraks podisema, et maitsed omavahel läbipõimuksid.

Kata räimerullid tomatikastmega ja küpseta vormi 240 kraadi juures 30-35 minutit.

Serveeri kerge värske salati või soovi korral ka kartuliga.

Leave a Reply