Klassikaline hapukapsasupp

Tõeliselt mõnus seestsoojendav tuisuilma söök. Mõeldes juba lähenevale iseseisvuspäevale…

Koostisosad:

1 kg hapukapsast

1 kg pekiga sealiha

1/2 klaasi kruupe

1 sibul

3 loorberilehte

musta terapipart

meresoola

(suhkrut)

3 l vett

Valmistamine:

Pane liha potti ja pane selle juurde ka üks kooritud terve sibul. Seejärel loputa hapukapsas liigsest hapususest kraani alla ja nõruta. Lisa see lihale. Vala potti umbes 3 liitrit vett ja pane pott tulele. Mõne aja pärast lisa klaasitäis kruupe. Keeda suppi umbes poolteist tundi, siis maitsesta loorberi, musta terapipra ja vastavalt maitsele siis meresoola ja vahel ka tsutikese suhkruga. Keeda veel pool tundi. Pärast keetmist võta potist liha välja ja lõika tükkideks.

Serveeri koos keedetud kartuli ja hapukoorega. Samuti koos lihaga.

Leave a Reply