Õunakastmega üleküpsetatud vikerkala

Tänaseks õhtusöögiks oli varutud forellifileed. Tavaliselt ei kasuta me kala küpsetades eriti erilisi maitseid – hoopis sidrunipipart, apelsinipipart, soola, tilli vms. Seekord mõtlesime, et prooviks midagi muud. Terevisiooni retseptikogust leidsime järgneva retsepti. Ma armastan kala, kala maitset. Puhast kala maitset, ma ei suuda süüa kala, mida on küpsetatud ohtras majoneesis, see lihtsalt tapab kala maitse ära. Kuid see oli omamoodi ja päris hea, kuigi lõppu lisan ka mõned mõtted muudatusteks.

Koostisosad:

1 vikerforeli filee

1/2 tl soola

1/4 tl valget peenpipart

1/2 tl paprikapubrit

1 õun

1 spl mädarõigast

2 spl tomatikastete

1 dl rõõska koort 10%

1/2 dl riivitud juustu

1 tl basiilikut

Valmistamine:

Lõika kalafilee portsjoniteks ning aseta kalatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Maitsesta kalatükid soola, valge pipra ja paprikapulbriga. Küpseta 175 kraadi juures umbes 10 minutit. Koori ja riivi õun, sega see riivitud mädarõika, tomatikastme, koore ja riivjuustuga. Saadud kaste vala kalatükkidele ja küpseta rooga ahjus veel kümmekond minutit.

***

Iseenesest väga lihtne ja loogiline röög. Mädarõika maitse oli mõnusalt hõrk ja sobis kalaga. Aga minu meelest jäi toit pisut magedaks. Kas oleks pidanud kasutama rohkem soola või kasutama natukene soolasemat juustu, igatahes midagi oli pisut valesti. Mitte nii hullult valesti, et ei sööks, aga piisavalt valesti, et pani natukene mõtlema… no ausalt ka, hea kala vajab vaid puhtaid maitseid.

(Kirumist veel nii palju, et alati, kui tahan blogi jaoks ilusat pilti manada, siis on kaameral aku tühi. :( )

Leave a Reply