Kuningannakreem

Hubasel talveõhtul sobib magustoiduks ülimustikane tervislik kuningannakreem.

Koostisosad:

5 dl mustikaid või vaarikaid (sobivad ka külmutatud)

5 dl vett

3/4 dl suhkrut

2 spl kartulitärklist

Valmistamine:

Sega potis marjad, vesi, suhkur ja kartulitärklis. Lase segul ettevaatlikult segades keema tõusta. Ära keeda! Kalla kreem kohe magustoidukaussidesse. Et peale nahka ei tekiks, siis võib magustoidu vähese suhkruga üle raputada. Lase jahtuda.

Serveerida vastavalt soovile kas piima, vahukoore või kohupiimakreemiga. Ise valmistasin seekord vahukoore-kodujuustu segu, mis mõnusa mustika juures oli parajalt magus-soolakas nüanss.

2 thoughts on “Kuningannakreem

  1. Silx,
    kui nüüd siia me põhjanaabritelt tulnud kuningannadesserte silmas pidada, siis on neis alati mustikad JA vaarikad. Ei tohi sohki teha!!!! :)

  2. Nu, sellest vanast Rootsi kokaraamatust, kuks ma selle retsepri näppasin, oli seal kirjas VÕI :P mitte JA! ;)

Leave a Reply