Lumepallisupp

Esimese külma talveilma puhul ka lumepalline magusroog.


Koostisosad (6 portsjoni jaoks):

5 muna
5 spl suhkrut
1 l piima
3 spl maisitärklist
tsutt soola
vaniljesuhkrut


Valmistamine:

Löö munad puruks ja eralda munavalged munakollastest. Lisa valgetele lusika otsatäis soola ja pool spl suhkrut. Vahusta valged väga kõvaks vahuks. Vahusta teises kausis munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga. Seejärel lisa munakollase segule ka maisitärklis ja vahusta õrnalt veel.

Vala piim suurde potti (nii mugavam teha) ja lase piimal keema tõusta, ära täiesti keema lase. Kummuta potti munavalged ja kasta neid piimas. Kuumuta neid vähemalt 60 kraadises piimas mõlemalt poolt. Kui tahad kõvemaid lumepalle, siis pane korraks potile ka kaas peale.

Seejärel tõsta valged ettevaadlikult taldrikule. Nüüd on aeg munakollase segu piimale lisada, pidevalt segades lase piimasegu korraks keema tõusta ning ongi toitev maiusroog valmis.

Tõsta roog soojalt magustoidu kaussidesse – alla kollane, peale valged lumepallid – ning lase heal maitsta.

2 thoughts on “Lumepallisupp

Leave a Reply