Koostisosad:
2 muna
1,5 tassi suhkrut
2 klaasi keefiri
50g margariini või võid
4 tassi jahu
4 tl küpsetuspulbrit
2 tl piparkoogimaitseainet
Ohtralt: õunatükke, sarapuupähklipuru, kuivatatud aprikoosi tükke, kõrvitsaseemneid
Katteks mandlilaaste
*************************************
Väiksema gluteenivaba koogi jaoks:
1 muna
1/2 tassi suhkrut
3/4 tassi keefiri
25g võid
1,5 tassigluteenivaba jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl piparkoogimaitseainet
Ja siis kõik hea ja parem nagu tavalises retseptis.
*************************************
Valmistamine:
Koksi munad kaussi ja lisa suhkur. Sega munad ja suhkur ühtlaseks ja klopi veidi. Ära vahusta, see ei muuda maitset ega olemust, seega suht mõttetu. Lisa munasegule keefir ja sulatatud või ning sega hoolega.
Teises kausis kombineeri hoolega küpsetuspulber, jahu ja piparkoogimaitseaine. Seejärel lisa jahusegu taigna vedelikule ja sõua sellest pisut kleepuv möks. Möksi sisse kühvelda igasugu häid asju nagu õunatükke, pähklipuru, aprikoositükke, kõrvitsaseemneid, jne.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja silu ühtlaseks. Raputa peale mandlilaaste. Küpseta kooki 200 kraadi umbes 20 minutit või kauem, kuniks kook näeb säärane välja, et on valmis.