Hernesupp

Meie pere lemmik hernesupp. Ilus kollane ja hästi mahe.
Koostisosad:

4 suitsusearibi (mitte väga suurt)

(eriti hea maitse lisamiseks võib lisada ka jupi suitsupõske)

700g kollaseid kooritud herneid
2,5l vett
1 sibul
2tl kuivatatud tüümiani
8 nelki

Valmistamine:


Kui teete suppi õhtusöögiks, siis pange hommikul herned soolvette likku. Mida kauem ligunevad, seda parem.

***

Tükelda ribid väiksemaks ja pane potti. Lisa herned ja vesi ning lase supp keema. Keemise alguses korja kindlasti vahtu. Lisa sibul, kuhu on sisse torgatud nelgid ning lase supil keeda tund aega. Seejärel korja supist välja kõik ribijupid ning lisa tüümian. Lase supil veel umbes pool tundi keeda. Maitse, vajadusel lisa soola.

Serveeri ohtra võiga kaetud rukkileivaga ning supis olnud ribikontidega.

Leave a Reply