Üks Kuradi Vägev Kook

Ema tõi kotiga “koogiõunu”: Kuna ehitaja saabumise tõttu ei olnud aega ja hiljem laiskuse tõttu viitsimist poodi minna, siis pidin koogiga hakkama saama kodus olevate ainetega… Keerasin veini manustamise kõrvale miskit kokku.. Küpsemise ajal ahju piiludes nägin, et kook KEES!! Mulises noh. Sõbranna kommenteeris, et see on mul küll üks kuradi vägev kook. Sellest siis nimi :D

Vaja läheb:
200 gr margariini
200 gr nisujahu
suhkrut
kaerahelbeid
tops kodujuustu (Sirtsu palvel vaatasin järgi, 300 g on :))
sorts piima
õunu
kaneeli

Valmistamine:
Haki margariin, sega suhkruga. Avasta, et sul on liiga vähe nisujahu (st 200 gr tavapärase 300 asemel). Vaata kappi. Avasta kaerahelbe pakk. Kalla mingi suvaline kogus kaussi, sega. Mine külmkapi juurde, ava uks, vaata tükk aega kriitilise pilguga selle sisu üle. Võta lõpuks riiulilt kodujuust, mida sa niikuinii ei söö, kalla taigna hulka. Sega. Kui segu on liiga paks, lisa törts piima.

Plätserda suurele plaadile, laota peale varem kooritud ja viilutatud õunad. Raputa peale tiba suhkrut ja ohtralt kaneeli ja veel tiba suhkrut. Pista u 200-kraadisesse ahju, küpseta. Ära lase sellel, et kook keeb, end häirida. Võta ahjust välja, kui tunned, et on valmis. Lase jahtuda ja tahkuda.

Manusta külma piima või mahlaga…
Mmmmmmmm… Krõmpsub mõnusalt :)

Leave a Reply