Tatraküpsised

Tegin neid küpsiseid eelmine talv ja sellest ajast peale olen plaaninud nende retsepti siia kirja panna. Retsept oli mäletamistviisi kättesaadav Terevisiooni saatest.
Koostisosad:
200g võid
200g suhkrut
2 muna
350g tatrajahu
Valmistamine:
Pehme või, suhkur ja munad vahustada ning lisada jahu ning segada tugevaks, tihkeks taignaks. Tõsta pätsikesed teelusika abil (või sõrmede abil :)) ahjuplaadile. Proovi vormida pisikesed ühe ampsu küpsised. Kasutada võib ka tordipritsi, aga enda kogemusest võin kommenteerida, et taigna tihkuse tõttu on see üsna aeganõudev ja raske tegevus.
Küpseta neid 200 kraadi juures 10 minutit.
Enne manustamist lase pisut jahtuda. :)Märkused:
Meesloomade lemmikud. ;)
Järgmine kord lisada ka näiteks purustatud sarapuu pähkleid. Tatrajahu annab nagunii pisut pähklise maitse ning pähklitükid võivad sobida kui rusikas silmaaukku. :)

Leave a Reply