Vale-kiir-risotto

Kriban siia kiiresti täna õhtuse retsepti. Õhtul lisan paar pilti ka.
Hea kiire riisiroog. Retsept siis suuure-suuuuure-suure portsu jaoks (loe: portsu jaoks, millest saaks karja näljaseid mehi ära toita)

Koostisosad:

oliivõli
karrit, cayenne’i pipart, soola ja musta pipart
1 puljongikuubik (kana)
2 klaasi risottoriisi
2 pakki singikuubikuid
paar-kolm punast paprikat
2 pakki sampinjone

Valmistamine:

Pane õli poti/panni põhja ja rapsuta kuuma õlisse ohtralt karripulbrit. Nüüd lisa 2 klaasi riisi ja sega edasi. Sega puljongikuubik 0,5 liitri kuuma (keeva) veega ja lisa puljongit aegamööda vaikselt segades riisile. Lase paar minutit podiseda.

Nüüd on õige aeg lisada seened. Mõne aja pärast singikuubikud ja paprika ning tunde järgi cayanne’i pipart.
Kui maitsest tundub, et oleks vaja, siis ka soola ja musta purustatud pipart.

Lase segul podiseda umbes 20 minutit või kuni riis on piisavalt pehme. Kui vedelikust tundub väheseks jääma, siis lisa juurde keevat vett sortsude kaupa.

Leave a Reply