Singi-seene-sibula pirukas

(ümmarguse vormi jaoks)

Vaja läheb:
Põhi:
75 g margariini
1,5 dl nisujahu

1 dl rukki-, neljavilja-, odra- või täistera-kaerahelbeid (mina tegin rukkihelvestega)

1 dl kodujuustu (või kohupiima)

Täidis:
1 väiksem porru

180 g valget sibulat

130 g punast sibulat
parajalt sinki / hakkliha

mõnuga seeni

veidi õli

2 tl kuivatatud tüümiani, basiilikut või punet (minu valik oli tüümian)

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

soola

Muna-juustusegu:
3 muna

1 sl sinepit

veidi soola

musta pipart

2,5 dl kodujuustu

2,5 dl riivjuustu (pigem rohkem)

Valmistamine:
Retsept on mõeldud 20cm ümmarguse koogivormi jaoks. Ma ise tegin siiski suure plaadiga, seega suurendasin kõiki koguseid vastavalt tundele.
Põhi: Haki margariin, lisa kuivained, sega. Lisa kodujuust. Pane tainas vormi põhja (äärtele ka), torka kahvliga augud sisse ja suska 30 minutiks külmkappi.
Täidis: Haki sibulad. Nuta. Haki veel. Nuta veel ning kiru, et sa pole seni mõelnud köögikombaini ostmise peale. Haki porru ka (valge osa). Viska kõik pannile, sutsu õli on ka vaja. Prae klaasjaks. Maitsesta ürtide, soola ja muskaatpähkliga (riivi!). Prae teisel pannil seened ja hakitud sink (hakkliha puhul tee see enne valmis ja siis seened peale).
Muna-juustu segu: klopi munad lahti, lisa sinep, sool, pipar, kodujuust. Sega. Lisa umbes pool riivitud juustust. Sega.

Ahjuga mässamine:
Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel laota sibulad pirukapõhjale, siis sink ja seened. Vala peale muna-juustusegu. Kata kogu pirukas riivjuustuga.

Küpseta 25-30 minutit.

Lase pisut taheneda ja siis hea maitsta :)

Esimene pirukas haihtus nii kiiresti, et pilti teha ei jõudnudki. :))) Lisan hiljem…

Leave a Reply