Pikk seenepoiss

Kui juba blogimiseks on läinud, siis siin on täna õhtune maitsev söömaaeg. Retsepti võtsime kuskilt hmm taevast (?).

Koostisosad:
1kg hakkliha
1 suur sibul
1/2 kg kukeseeni
soola ja pipart
2 muna
1/2 dl kaerahelbeid
Valmistamine:
Prae kukeseened pannil läbi, nii et vedelik on neist eraldunud. Haki sibul ja lisa pool hakitud kogusest seentele. Maitse järgi soola ja pipart. Pipart soovitatavalt rohkem, sest seentega on see hea.
Pane kaerahelbed vette paisuma (vett umbes kaks korda sama suur kogus kui kaerahelbeid) Sega hakkliha kahe munaga, raputa juurde tunde järgi soola ja pipart ning ülejäänud hakitud sibul. Viimasena lisa juurde kaerahelbed.
Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
Võta tükk küpsetuspaberit ja rulli sinna hakklihamass. Hakklihamassile laota peale kukeseened ja keera tainas paberi abi kindlasse rulli. Jälgi, et ka otsatükkidesse jääks kukeseeni.
Tõsta rull ettevaatlikult võiga määritud ahjuvormi ja määri pealt oliivõliga.
Lase tal ahjus umbes 20-25 minutit küpseda.

One thought on “Pikk seenepoiss

Leave a Reply