Laisa koka ahjulõhe

Vaja:
1-2 puhastatud lõhet (väikeseid, kuni 1,5 kilo)
maitseaineid (vastavalt tujule, kas sidrunipipart, kala maitseainet või purustatud tilli)
soola
või

Võta kala ning eemalda temalt pea ja uimed ning saba. Kraabi maha soomused.
Valmista ahjupannile kala jaoks hõbepaberist pesa ning aseta sellele kala. Raputa kala alla pisut soola, siis saab ka alumine külg maitset; sool imbub läbi naha.

Kala sisemus hõõru ohtralt valitud maitseainega. Käesoleval pildil on selleks sidrunipipar. Kala peale tee väikesed lõiked ning nendele hõõru sama maitseainet. Kõige lõpuks pane lõigetesse väikesed või tükid.

Nüüd lase kalal natukene toatemperatuuril maitsestuda. Nii umbes 10 minutit. Seejärel hoia teda 200 kraadises ahjus umbes pool tundi.

Leave a Reply