Vanaema rabarberikook


Meie pere klassika :)

Sisu:

muretaigen
6 muna
6 spl suhkrut
6 spl jahu
rabarberivarsi
kaneeli
vanilje

Alustuseks haara peenralt mõned varred rabarberit. Pese need kenasti puhtaks ja puhasta. Haki neist ilusast väikesed kuubikud ja pane kaussi ootama.

Teiseks… väga ebakokanduslikult.. haara külmkapist pakike muretaignaga. Selle võite ka ise valmistada, kui olete vastavalt varustatud ja omate head närvi. Niisiis, mätsu taigen õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahepeal pane ahi sooja ja määra talle ütleme nii.. 160 kraadi. Kuni 200 kraadi võiks asi taluda. Pärast mäkerdamist pane põhi ahju eelküpsema ja asu tegelema järgmiset asjadega.

Sega rabarber ohtra kaneeliga ja jäta maitsestuma. Kui on tegu väga hapu rabarbriga, siis võib lisada ka pisut suhkrut, aga ma siiski väga ei soovita seda, sest ülejäänud kook on magus.

Nüüd haara kaks kaussi. Ühte kummuta munadest kollane ja teise valge. Suhkur ja vanilje lisa kollasele. Mikserda kõigepealt valge hästi kõvaks vahuks, seejärel tee kollastest tubli koogel-moogel. Võta kolmas kauss ja sega sinna munakollased ja kõva munavage ettevaatlikult kokku.

Ja siis on paras aeg haarata sõel ja sellega sõeluda segusse jahu õrnalt segades. Kui selle aja peale ei ole veel ahjust kõrbelõhna ja leeke tulnud, siis nüüd on viimane aeg kook ahjust välja võtta.

Ennast vastu kuuma ahjuplaati kõrvetamata, puista muretaignale rabarberi-kaneelisegu ja püüa need ühtlased ära jaotada. Sinna peale kummuta nüüd hoolikalt biskviittainas ehk muna-jahusegu ja aja see noaga laiali, et kataks kogu alumise pinna. Tuleks püüda rabarbarikuubikuid mitte üles kangutada.

Nüüd hinga sügavalt sisse ja pane kook ahju tagasi. Jäta ta sinna 15ks minutiks. Siis tule tagasi ja kui olevus ahjus on kuldpruun, siis on paras aeg ta välja võtta.

Tean, et koogi jahtumist kaua oodata on piin, aga natukene ju võiks, sest ootamine tasub ära.

Ahhhjummelkuihea!!!

Leave a Reply