Kuum šokolaadikook

Viimasel ajal on postitustesse väikene paus tulnud. Aga vast seoses kevade ja kibekiirete aiatöödega, on kokkamine pisut tahaplaanile jäänud. Kahjuks pole ammu midagi erakordselt uut teinud. Isegi rabarberist mitte. :) Aga küll ma taas kokkama asun.

Seniks postitan paar retsepti, mida tegime viimase aasta jooksul.. Ja esimeseks siis kuum, seest sulav šokolaadikook. Tundub keeruline, aga tegelikult on väga lihtne. Ja kuradima hea. Liigagi hea.

Koostisosad (4 koogikest):

100 g võid

100 g kvaliteetset tumedat šokolaadi

pisut soola

2 muna

3 spl rafineerimata suhkrut

2 sl grahamjahu

määrimiseks võid ja puistamiseks kakaod

Valmistamine:

Kuumuta ahi 200 kraadi juude.

Väikesteste sufleevormide sisepind määre hoolega pehme võiga ning puista üle mõrukakaoga.

Sulata või mõõdukal kuumusel ning lisa sinna šokolaaditükid ja eemalda pott tulelt. Sega nii kaua kuni šokolaad sulab. Maitsesta soolaga. Seejärel vahusta munad suhkruga kohevaks ja püsivaks vahuks. Sega vahu hulka jahu ning või ja šokolaadi segu.

Vala tainas vormidesse ning küpseta 12 minutit ehk kuni koogikesed on äsja üles kerkinud ja löövad külgedelt lahti. Lase neid paar minutit jahtuda ning seejärel aita koogil noa abil äärtest lahti saada ning kummuta nad ettevaatlikult serveerimistaldrikule.

Paku lisandiks hapukat marjakastet või külma head vaniljejäätist.

Leave a Reply