Gluteenivabad kaneelisaiakesed

Et retsept jälle kaduma och issakarja ei läeks.. :)

Koostisosad:

Taigen:

400 g Schäri Mix B jahu (Mix C’ga töötab ka)

50 g võid

200 ml käesooja vett

25 g värsket pärmi

1 muna

40 g suhkrut

Sisu:

50 g võid

1 dl fariinsuhkrut

1,5 spl kaneeli

+ 1 muna määrimiseks

Valmistamine:

Sulata või ja lisa piim ning soojenda käesoojaks (umbes 40 kraadi juurde). Lahusta pärm suhkruga ning lisa piimasegule. Seejärel lisa kiiresti segades muna ning siis jahu. Sõtku taigen ühtlaseks ning jäta kaussi rätiku alla kuhugi sooja kerkima.. nii umbes 30 minutiks.

Seejärel pane taigen kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli õhukeseks (umbes pool cm paksuseks) ristkülikuks.

Täidiseks sega omavahel fariinsuhkur, või ja kaneel ning kanna see ühtlaselt taignale. Rulli taigen ettevaatlikult rulli ning lõike sellest umbes 3 cm jupid. Pane jupid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel umbes 20 minutit rätiku all kerkida. Seejärel määri need munaga. Küpseta 220 kraadi juures 8-10 minutit kuniks tulemus on ilus kuldpruun.

Leave a Reply