Lihtne õunakoogiamps

Järgnev on minu meelest kõige lihtsam õunakook, mis üldse olla saab. Teeme seda üpris tihti, sest ei nõua erilist andekust ega ka eriti palju aega, aga tulemus on siiski ülihea.

Koostisosad:
mõnisada grammi muretainast
7-8 õuna (antonovkad on kõige paremad)
suhkrut
kaneeli
võid
Valmistamine:
Mätsi eelnevalt valmistatud muretaigen koogivormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Püüa teha hästi õhukene kiht, siis tuleb kook eriline krõmps ja kujutab endast rohkem hõrku küpsist mahlakate õuntega.
Pane valmismätsitud koogipõhi 200 kraadisesse ahju umbes viieks minutiks. Sellal tükelda ja puhasta õunad.
Võta eelküpsenud koogipõhi ahjust välja (ära ahju kinni keera ega temperatuuri muuda). Lao põhjale tihedalt õunad ja puista üle ohtra kaneeliga. Lisa ka pisut suhkrut. Pruuni suhkruga tuleb isegi parem kui tavalisega. Ning samuti lisa peale pisikesed killud võid, mis koogi küpsedes sulab koos suhkruga mõnusaks karamelliks.
Küpseta kooki 200 kraadi juures umbes 20-30 minutit kuni see on mõnusalt kuldpruun ja tuba head lõhna täis. Enne sööma asumist lase jahtuda.

Leave a Reply