Äpardus number üks: Loomalihapallid sinihallitusjuustuga

Vaja läheb järgnevat: Väherasvane loomalihahakkliha viie söödiku kohta 1 kilo

Umbes 1dl kaerahelbeid (leotada umbes klaasis vees) (võib asendada saiaga)
Worchester’i kastet 6 supilusikatäit
Sinihallitusjuustu 100g
1 muna
Soovitatavalt tunde järgi ka soola

Teoviis: Võta kauss. Pane sinna hakkliha. Elegantse liigutusega. Lisa muna, kaerahelbed, kaste ning masseeri segu hellalt. Kui tunned, et on vaja, siis lisa natukene soola.

Võta sobiva kujuga ahjuvorm. Pane see kindlale pinnale. Vala põhja pisut oliivõli.
Nüüd on aeg mune veeretada ehk söögitegemise parim osa:
Haara parema käega segukausist paras ports hakklihatainast. Veereta kämmalde vahel suuremat sorti (XL) pallike ja aseta see õrnalt vormi. Jätka tegevust kuni taigna lõpuni ja siis korda seda umbes 15 korda kuniks kõik lihapallikesed on ühesuurused.
Järgmiseks vajuta hellalt nimetissõrmega igasse pallikesse väikene lohukene. Nüüd jaga sinihallitusjuustu tükk vastavalt pallide arvule ning aseta osakesed pudistades pallide lohkudesse.Pane ahi sooja. 200 kraadi.

Pintselda pallikesed grillõliga või mõne muu maitseõliga (mootoriõli ei ole maitseõli!!!).
Kui ahi on viimaks soe, pane nõu sinna ning sulge uks. Ava see uuesti umbes 10-20 minuti pärast (olenevalt ahjust) või siis kui sealt tuleb kurjakuulutavat tumedat suitsu.

Kui kõik hästi läheb, siis ongi valmis rauarikas mahlane õhtusöök.
Lisanditeks sobivad salatid. Ka kartulid.
Vein.
Kastmeks näiteks kuum tomatikaste sibula ja basiilikuga.

Leave a Reply