Hoiatus! Juustukook – võib tekitada sõltuvust

Kuhja enne kokkamist köögilauale:
-ahju panemiseks:
1 ümmargune lahtikäiv koogivorm
-põhja panemiseks:
8 Digestive küpsist
100 g võid
2 spl suhkrut

-vahele panemiseks:
2 muna
400 g Philadelphia täisrasvast toorjuustu
80 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
-peale panemiseks:
300 g 10% hapukoort
1,5 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Mis edasi?
Võta kauss ja puidust pudrunui. Kui viimast ei ole, siis aitab ka metallist sirge põhjaga kulp. Purusta küpsised. Sega hulka suhkur ning sulavõi. Määri koogivormi põhi võiga, lootes et siis hiljem koogi kätte ka saab… Või kui sa oled tark olnud ning omad kodus küpsetuspaberit, siis kasuta seda, töötab kindlasti paremini. Mätsi vormi põhi seguga kinni, pane külmpasse tarduma.

Pane ahi sooja. 180 kraadi peale. Kui sul on ka gaasiahi, mis ei näita temperatuurinumbreid nagu minul, siis keera väiksema leegi peale. Tunde järgi.

Võta kõrgem kauss ja mikser. Pane kaussi 2 muna, koorteta. Lisa suhkur ning aja õrnalt vahtu. Seejärel lisa toorjuust, üritades mitte tervet kööki munaga täis pritsida. Mikserda kuni kausis on ühtlane mass. Võta koogivorm külmkapist välja ja kalla mass sinna peale.

Susa vorm ahju, 20 minutiks. Mine seniks teise tuppa ja helista oma emale, ta ei ole sust ammu midagi kuulnud. Kui sa oled naisterahvas, siis oled sa võimeline samal ajal ka katte valmistama. Kalla hapukoor kaussi. Lisa suhkur. Sega.

Tõsta vorm ahjust välja 10 minutiks jahtuma.
Keera leek suuremaks, et saavutada 230 kraadi.

Kalla hapukoore segu koogile ning pista vorm uuesti ahju. 10 minuti pärast võta kook ahjust välja ning aseta kuhugi jahtuma. Istu ninapidi juures, nuusuta seda head koogilõhna ning kiru ennast, et otsustasid teha kooki, mida ei saa kohe süüa.

Paar tundi hiljem pane kook külmkappi veel tahenema. Valva hommikuni külmkapi ees, et su elukaaslane enne su ärkamist kooki üksi nahka ei pistaks.
Kui päike on lõpuks tõusnud, võid noa sisse lüüa ja maitsta. Koogile või selle kõrvale võib asetada ka värskeid vaarikaid, mustikaid, jms.


Märkus: kui poes asjad sassi ajada ning osta hoopis Extra Light toorjuustu ja 20% hapukoort, ei juhtu midagi. Ikka sama hea maitse :)

Leave a Reply