Tuisused tuuletaskud

Kokakursusel tegime tuuletaskuid ja selle üle olin ma ülimalt õnnelik, sest juba ammu-ammu-ammuilma olen soovinud keedutainast ise valmistada. Igatahes tulid head, ilusad, mõnusalt kerkinud ja seest-nii-tühjad-et-tuul-vilistab. Kreemiks sisse mõnus avokaadokreem ja välimus nagu ehtsal vastlakuklil (toored vastlakuklid – rohelise täidisega siiski). Peaasi ainult, et küpsemise aeg ahjuust ei ava……

Koostisosad:

125 ml vett

125 ml piima

näpuotsaga soola

1 tl suhkrut

100 g võid

100 g jahu

3-4 muna

Valmistamine:

Vala vesi ja piim potti, lisa tükeldatud või ja suhkur-sook. Lase kiiresti keema tõusta ja sega samas pidevalt spaatliga. Seejärel võta pott tulelt. Sega juurde sõelutud jahu ning sega edasi hästi intensiivselt, kuni tainas hakkab kokku hoidma. Siis tõsta pott pliidile järelkuumusele ja sega veel umbes 1 minuti, et liigne vedelik ära auraks. Nüüd kummuta tainas kaussi ja mikserda juurde üks-haaval munad. Ise vaatad, kas 3 või 4 vastavalt sellele, kui sile on tainas.

Nüüd lõbusam lugu: tupsuta tainas tordipritsi või lusikate abil ahjupannile (jäta mõned cm tupsudele vahet) ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min, kuni nad on kerkinud topelsuuruseks ja omastanud pruunika jume. Ära ahjuust küpsemise ajal ava!!!

Täidiseks purustasime nuimiksriga paar avokaadot sidrunimahla ja tuhksukruga. Ning segasime juurde vaniljega maitsestatud vahustatud vahukoore.

Leave a Reply