Gougéres ehk juustumaitselised profitroolid

Elu on näidanud ühte tõsiasja: mida rohkem juustu, seda parem. :)

Koostisosad:

 125 ml vett

40 g võid

 1/4 tl soola

cayenne pipart

70 g nisujahu

2 muna

1 tl tüümiani

90 g tugevamaitselist kõva juustu (Gruyere aga ka hoopis sinihallitusjuust)

Valmistamine:

Riivi või murenda juust.

Mõõda vesi potti ning lisa sool ja tükeldatud või. Lase kiiresti keema tõusta ja samal ajal sega pidevalt spaatliga. Nüüd võta pott tulelt ning lisa juurdse sõeltud jahu ning sega intensiivselt, kuniks tainas hakkab kokku hoidma. Nüüd tõsta pott tagasi järelkuumusele ja sega umbes 1 minuti, kuniks üleliigne vedelik on kadunud. Nüüd pane tainas kaussi ja mikserda juurde munad. Mikserda, kuni tainas on ilus sile. Maitsesta tainas cayenne pipra, tüümiani ja lisa ka kolmveerand juustust. Sega hoolega.

Pritsi kondiitripritsi abil ahjupannile kirsstomati suurused tupsud ja jäta nende vahele paisumisruumi. Kata nad ülejäänud juustuga.

Küpseta 220 kraadi juures umbes 10 minutit. Ära küpsemise ajal ust ava!

Leave a Reply