Kiire kirsipirukas,

Eriti tihti ei kasuta küpsetiste puhul poolfabrikaate, aga kui teinekord on vaja midagi magusat ruttu valmistada, siis järgnevat soovitan küll väga.

Koostisosad:

1 pakk Tartu Milli kiirpiruka segu

160 ml vett

100g oliivõli

pakk külmutatud kirsse

natukene hapukooryt

1 tl suhkrut

kaneeli

Valmistamine:

Sega pirukasegu vee ja õliga ühtlaseks taignaks. Määri koogivorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Vala segu vormi ja tasanda see ühtlaseks ning kata tihedalt kirssidega. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Samal ajal sega natukene hapukoort 1 tl suhkruga. Kui kook on 25 minutit ahjus olnud, võta see välja ja määri pealt hapukooreseguga ning puista üle kaneeliga. Seejärel küpseta kooki veel umbes 5-10 minutit. Lase jahtuda ja maiusta.

Leave a Reply