Mõnus improvisskook, mis on eriti sobilik kevadpühadeks. Kindlasti tasuks proovida aprikooside asemel ka ananassi, virsikuid, marju, rosinad.. rummis leotatuna…
Koostisosad:
Põhi
100 g võid
2½ dl nisujahu
2 spl suhkrut
½ tl küpsetuspulbrit
2 spl vett
Täidis
600 lahjat maitsestamata kohupiima
3 muna
1 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
aprikoosikompott
Valmistamine:
Põhja jaoks näpi pehme või käsitsi ülejäänud ainetega. Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks. Vooderda vormi põhi ja pisut küljed. Torka taigen kahvli või tikuga läbi ja eelküpseta põhja umbes 5 minutit 200 kraadi juures.
Täidiseks sega omavahel kohupiim, munad, suhkrud. Vala täidis eelküpsenud põhjale ning lao peale poolikud kompotivirsikud.
Küpseta u 200 kraadi juures kuniks kook tõmbub pealt ilusalt kuldpruuniks. Aega võtab see nii umbes 40 minutit kuni tund, kraadi sättida vastavalt ahjule.