Gluteenivabad skoonid

Juba pikemat aega olen tastespotting lehel kaenud pilte küpsetistest, mida ma tõlgin eesti keelde kui skoon (scone). Olen näinud ka vasteid stiilis “kakuke” ja “skoons”, aga arvatavasti ei ole neil veel meie emakeeles korralikku vastet.

Niisiis seekord gluteenivabad:

Koostisosad:

225 g gluteenivaba jahu (Schär mix C sobib väga hästi)

2 tl head küpsetuspulbrit

50 g külmkapikülma võid

1 dl maitsestamata jogurtit või piima

1 ilus kollane muna

2 sl suhkrut

näpuotsatäis soola

1 tl vaniljesuhkrut

peotäis rosinaid

Valmistamine:

Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja sool. Tükelda külm või ja näpi tükid jahuga puruks. Ära ületööta! Võiksid jääda nii väiksema herneterasuurused võitükikesed. Siis sega õrnalt juurde suhkur ja vaniljesuhkur ning eelnevalt leotatud rosinad.

Klopi tassis jogurt/piim ja muna sassi ning lisa see taignale ja sega läbi, kuniks saad pehme ühtlse taigna, mis enam ei kleebi.

Pane tainas jahusele tööpinnale ja rulli see umbes 2 cm paksuseks. Lõika sellest umbes 6 cm läbimõõduga klaasiga ümmargused skoonikesed ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri skoonid pealt jogurti või piimaga ja küpseta 220 kraadises ahjus 15 minutit.

Kata jahtudes rätikuga, siis jäävad nad pehmed. :)

Serveerida niisama või klassikaliselt vahukoore ja maasikamoosiga.

Leave a Reply