Tapvalt hea sidrunikook,

Juba tükk aega on tekitanud isu üks hea sidrunikook beseekattega. Ja selles blogis olevad pildid on mind juba pikka aega hulluks ajanud. Näppasin siit ka retsepti, aga järgmine kord olen sunnitud üht-teist muutma.

Koogi põhi oli suurepärane ja selle peal hakkangi edaspidi muretaigna kooke tegema. Besee oli ka hea, aga täidises lõi sidrunikoore maitse pisut üle ja suhe tuli natukene mõru maik. Ons see nüüd konkreetse sidruni süü või asi koguses? Järgmine kord panen väiksema koguse. Aga muidu jääb kook igatahes menüüsse. :)


Koostisosad:

Põhi
100 g võid

2½ dl nisujahu

2 spl suhkrut

½ tl küpsetuspulbrit

2 spl vett

Täidis

1½ dl vett

1½ dl suhkrut

2 spl nisujahu

25 g margariini või võid

1 sidruni mahl ja riivitud koor (edaspidi siis vähem koort?)

4 munakollast

Besee
4 munavalget

1 dl suhkrut

Valmistamine:

Põhja jaoks sega pehme rasvaine käsitsi ülejäänud ainetega. Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks. Vooderda vormi põhi ja küljed 2-3 cm kõrguselt taignaga. Pane koogipõhi umbes 15 minutiks külmkappi tahenema. Torka taigen kahvli või tikuga läbi ja küpseta põhja umbes 15 minutit 200 kraadi juures ahju allosas. Juhul kui põhi õhem, siis lühemalt.

Täidise jaoks mõõda ained kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja hakkab kergelt mullitama.

Võta koogipõhi ahjust välja ja vala sidrunisegu süvendisse. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks.
Määri või pritsi besee täidise peale. Küpseta kooki veel umbes 10 minutit ahju alumisel siinil 150 kraadi juures, kuni besee on kaunilt helepruun.

Jahtumisel tekivad koogile peale nn pisarad. :)


One thought on “Tapvalt hea sidrunikook,

  1. Mõruks jäi ta teil ilmselt seetõttu, et riivisite nii usinalt, et sai seda koore alust valget osa ka, mis muudabki küpsetised mõruks. :)

Leave a Reply