Chilli con carne – midagi särtsusõpradele

Ei vaja vist sissejuhatust. Epic..

Koostisosad:

1 mugulsibul

1-3 küüslauguküünt

1-rohkem paprikat

1 tšillipaprika

250 g loomahakkliha

3 – 4 spl chilli con carne maitseainesegu (puudumisel kindlasti musta pipart ja vürtsköömneid)

400 g purustatud tomateid

400 g punaseid konservube

värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine:

Koori ja haki sibulad ja küüslaugud peeneks. Poolita tšilli ja eemalda seemned ning tükelda peenikesteks ribadeks. Tükelda paprikad kolmnurgakesteks. Kuumuta pann ja lisa õli, siis küüslauk ja sibul ning siis kui need on poolpehmed lisa juurde osade kaupa hakkliha. Kui liha hakkab kaotama roosakat värvust, lisa sool ja maitseained ning sega hästi läbi. Lisa paprika ja sega. Vala juurde tomatikonserv ja hauta kuni liha pehmeneb. Vajadusel paranda maitsestust. Enne serveerimist lisa leemest nõrutatud ja loputatud oad ning hakitud maitseroheline.

Serveeri näiteks riisiga või tortillachipsidega. Võib lisada ka näiteks serveeringul juustu või hapukoort.

Leave a Reply