Mascarponekook šokolaadiga

Sokolaadisõbra juustukook.

Koostisosad:

225 g Digestive küpsiseid
60 g void
60 g tumedat šokolaadi
2 mune
1 dl suhkrut
250 g mascarpone
2 dl vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
4 spl kakaopulbrit
1 dl mandlilaaste

Valmistamine:

Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata kastrulis või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja vala purustatud küpsistele. Sega ühtlaseks ja vooderda puruga 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhi ja servad 4 cm kõrguselt. Täidise tegemiseks eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vispelda teises kausis ühtlaseks mascarpone ja vahustamata koor. Lisa mass munakollasevahule. Lisa ka hakitud šokolaad, sõelutud kakao, mandlijahu ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa mitmes jaos tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Vala segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Jahuta ja serveeri toatemperatuuril.

image

Leave a Reply