Tume šokolaadikook

Tegime esimest korda ehtsat šokolaadikooki ja peaks ütlema, et see tuli super-super-superhea.

Koostisosad:

200g võid

1-1,5 dl suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

250 g tumedat šokolaadi

4 muna

2 tl küpsetuspulbrit

3 dl jahu

1/2 tl soola

2 dl piima

(kakao)

Valmistamine:

Sulata tükeldatud šokolaad ja või potis. Võta pott tulelt ja vispelda ükshaaval kiiresti šokolaadi segu sisse munad. Seejärel sega juurde piim ja suhkrut.

Sega eraldi kokku jahu, sool, küpsetuspulber ja vaniljesuhkrut ning sõelu need šokolaadisegusse. Vala segu lahtikäivasse võiga määritud ja kakaoga ülepuistatud koogivormi.

Küpseta 175 kraadi juures umbes 35-40 minutit. Serveeri hea kuuma kohviga. Või soovi korral külma vaniljejäätisega. Löö hambad sisse.

Leave a Reply