Profitroolid ja paar ideed maitsvaks täidiseks

 Koostisosad (ühe pannitäie jagu):

1 1/2 klaasi vett

75 g võid

1/2 tl soola

180 g jahu

3 – 4 muna

Valmistamine:

Mõõda vesi, või ja soola potti ja kuumuta kuni või sulab ja segu läheb korraks keema. Võta pott tulelt ja klopi kohe sisse kogu jahu, kuni tekib ühtlane kollane segu, mis poti küljest lahti lööb. Lase segul jahtuda umbes 60 kraadini ning klopi või mikserda ükshaaval segusse munad. Segu peab jääma läikiv ja ühtlane ja piisavalt paks, et küpsetised pannile pritsituna kuju hoiaks.

Nüüd pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile tordipritsi abil väikesed kuhjakesed. Märja sõrmega suru alla teravad tipud, et need kõrbema ei läheks.

Küpseta 220 kraadi juures umbes 15 minutit ja siis 200 kraadi juures veel umbes 15-20 minutit. NB! Kui tahad teha kahte plaaditäit, siis soovitan neid eraldi küpsetada. NB! Ära ava küpsemise aeg ahjuust!

Valmis profitroolid peaksid olema õhuliseks kerkinud ja krõbeda põhjaga kuldkollased nunnud.

Ja nüüd paar täidiseideed:

1) Sega pakk riivjuustu paari pressitud küüslauguküüne, paari supilusikatäie majoneesiga. Maitsesta soola, musta pipra ja paprikapulbriga.

2) Sega hapukoore sisse üks avokaado, sinihallitusjuustu ja maitsesta soola ja pipra ning törtsu laimimahlaga.

3) Sega omavahel tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, peenestatud basiilik ja fetajuust. Võid törtsu hapukoorega pehmendada.

Infoks veel.. Sama retsepti järgi saab teha ka gluteenivabast jahust (Schär Mix C koogijahu) väga armsaid profitroole. Ainus hetk, mida peaks peale passima on see, et võib-olla läheb vaja üks muna rohkem.

Leave a Reply