Tegime selle nami-nami retsepti järgi gluteenivabasid muffineid.. Maiustaja sõnul tulid need väga maitsvad ja gluteenivaba jahu kohta olevat maitsenud kui päris.
Koostisosad:
2 muna
124 g fariinsuhkrut
135 g gluteenivaba koogijahu (Schär)
3 spl kakaopulbrit (suhkruta)
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljet
150 g hapukoort
50 g võid
100 g laisalt hakitud head tumedat šokolaadi
Valmistamine:
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks. Seejärel sega kõik kuivained omavahel. Nüüd sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, sulatatud või ja kuivained. Ära liiga piinlikult segi klopi. Lõpuks lisa šokolaad.
Jaota tainas muffinivormidesse. Ning küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.
(Glasuuriks sulatasin pisut valget šokolaadi, kuhu lisasin törtsu hapukoort.)