Esimeste maasikate tort

Meie pere traditsiooniks on teha iga suvi esimeste maasikate valmimise puhul üks ääretult lihtne ja maitsev tort. Koostisosasid on väga vähe ning ei sisalda midagi poppi ja noortepärast.

Koos kuuma musta kohviga viib selle maitse aga kuhugi lapsepõlve suveradadele…..

 Koostisosad:

5 muna

2 dl suhkrut

1 dl jahu

1 dl tärklist

1 tl küpsetuspulbrit

400 g vahukoort

1 spl suhkrut

1 tl vaniljet

maasikaid

Valmistamine:

Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollased vahustada suhkruga helekollaseks ning segada õrnalt munavalgega. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu see õrnalt segades munadele juurde. Vala segu tordivormi ja küpseta 200 kraadi juures 45-60 minutit, kuniks kook on kuldpruun ja keskelt tikuga testises külge ei hakka. Lase sel jahtuda.

Niikaua vahusta koor suhkru ja vaniljega. Puhasta maasikad (jäta ilusamad kaunistuseks) ja vajuta kahvliga lödiks.

Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks ühtlaseks kihiks. Iga kiht immuta purustatud maasikatega ning osa vahukoorega. Pealmine kiht samamoodi ja lisa ülejäänud vahukoor. Kaunista vastavalt soovile. Lase tunnikene külmas imbuda.

Leave a Reply