Kodune värskekapsasupp

Meie kodune selge värskekapsasupp, mida peab kindlasti tegema varajase kapsaga. Vana kapsaga ei tule nii hea. Super supp tuleb sealihaga, aga tasub kindlasti teha lambalihaga. See on lihtsalt puhas rõõm.

Koostisosad:

1 keskmise suurusega varajane kapsapea

vähem kui kilo (maksimum kilo) sealiha (või ideaalis lambaliha (viimast vast vähem))

paar porgandit

~10 keskmist kartulit

1 sibul

sool

maitseroheline – petersell, till

vett

 

Valmistamine:

Võta umbes 4,5 liitrine pott ja aseta sinna lihakäntsakas. Vala peale vett nii, et liha on mõnusalt vees. Pane keema. Korja korralikult vaht, seejärel lisa sibul ja tükeldatud porgand ning lase keeda umbes üks tunnike. (Kui torkad noa liha sisse, siis ei tohiks enam verist vett välja tulla.)

Siis lisad tükeldatud kartulid ja ribastatud kapsa ning maitsesta soolaga. Lase uuesti keema tõusta ning seejärel lisad peenestatud maitserohelise. Keeda veel umbes 10 minutit kuni kartul on pehme.

Serveeri koos supilihaga.

 

Leave a Reply