Vastlakuklid

Nagu Nami-namis selle retsepti juures öeldud on, ongi tegu tõeliselt hõrkude ja suussulavate vastlakuklitega. Peab tõdema, et vast ei osta enam kunagi poest ühtegi plastikust vahukoorega suurt ja kõva kuklit. Kiidan retsepti väga!

Koostisosad:

5 dl leiget piima

50 g pärmi

1 tl soola

200 g sulatatud võid

2 muna

800 g nisujahu

1 tl peenestatud kardemoni

3 sl suhkrut

&

vahukoort

vaniljesuhkrut

suhkrut

Valmistamine:

Lisa käesoojale piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust. Klopi segamini ning lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.

Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta rätiku alla kerkima.

Kui tainas on kerkinud, siis vormi umbes väikese muna suurused kuklid. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel kerkida.

Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed. Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda.

Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale.

Ja.. nautida vaadates järgnevat vaatepilti:

Leave a Reply