Vahukoore-maasikatort (gluteenivaba)

Sünnipäevade tähistamiseks küpsetasin ühe uhke vahukoore-maasikatordi. Maitselt tuli mahe ja suvine.

Põhjaks on seekord gluteenivabast jahust küpsetatud biskviit, mis vastupidiselt kõikidele ootustele kerkis vägagi hästi. Üldiselt on sellest jahust õhulise biskviitkoogi tegemine väga lihtne ning maitseerinevus tavalise nisujahuga on küll minimaalne.

Koostisosad:

Põhi:

6 muna
2 dl suhkrut

2 dl gluteenivaba jahu (seekord kasutasin Schäri mix C Kuchen)

0,5  dl kartulijahu
2  tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkur

Koogi vahele ja peale:

400 g vahukoort

1-2 spl suhkrut

1,5 pakki vahukoore paksendajat

1 tl vaniljesuhkrut

maasikatoormoosi

maasikaid

tumedat šokolaadi

Valmistamine:

Põhja jaoks eralda munavalged kollastest. Vahusta valged kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga kohevaks ja heledaks. Seejärel voldi munavalgevaht ettevaatlikult kollaste juurde.

Sõelu juurde jahu, kartulijahu ja küpsetuspulbri segu ning voldi hoolikalt läbi. Vala 26’sesse lahtikäivasse tordivormi. Küpseta umbes 180 kraadi juures 45-60 minutit. Katseta tikuga keskelt, kas on küps.

NB! Samast taignast saab teha ka plaadikooki (ja sellest keerata ka ilusa rullbiskviidi), selleks tuleb küpsetusaega tunduvalt vähendada. 15-20 minutit võiks täiesti piisata.

Kui tordipõhi on jahtunud, siis eemalda see ettevaatlikult vormist. Lõika terava noaga kaheks kihiks. Mõlemale lõikepinnale määri kiht maasika toormoosi ning siis alumiseks jäävale kihile osa suhkru, vaniljesuhkru ja vahukoorepaksendajaga vahustatud koorest. Kata alumine kiht ülemisega ning määri kõige peale vahukoort, kaunista tordipritsi abil ning kujunda enda soovi järgi maasikate ning riivitud tumeda šokolaadiga.

Lase tund-kaks külmas kohas maitsestuda.

Leave a Reply