Ehk klassikaline tagurpidi õunakook.
Koostisosad:
Taignale:
250 g jahu
150 g külma võiid
75 g suhkrut
soola
vaniljesuhkrut
1 muna
Täidis:
8 head koogiõuna
1 sidrun
7-8 spl sukrut
60 g võid
kaneeli
Valmistamine:
Haki kuivained ja või sõmeraks seguks. Lisa muna ning mätsi ühtlaseks taignaks. Pane taigen toidukilesse ja pane tunnikeseks külmikusse, et see kõvemaks läheb.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Riivi kaussi natukene sidrunikoort ja pressi mahl. Puhasta õunad ja lõika sektroteks. Sega need sidrunimahlaga ja jäta ootama.
Sulata küpsetuskindla panni põhjas suhkur, kuni see võtab merevaigutaolise värvi. Lisa või ja mõne aja pärast õunad ning lase natukene podiseda, kuni need kergelt värvuvad. Lõpuks lisa maitseained.
Rulli taigen lahti umbes 3-5 mm paksuseks ja samasuureks nagu on see küpsetuskindel pann. Aseta taigen õuntele ja suru ääred külgedele. Sutska kahvliga sisse paar auku.
Küpseta umbes 20-25 minutit kuni taigen on kuldpruun ja lase siis natukene jahtuda. Seejärel pööra kook ettevaatlikult serveerimisvaagnale.